image alt text

Voordelen van een freelancer



Het inzetten van een freelancer wordt vaak gezien als een ‘dure’ oplossing.
Het tegendeel is echter waar.

Een ‘vaste’ medewerker brengt veel ‘onzichtbare’ kosten met zich mee.
Hierbij kan gedacht worden aan de meest voor de hand liggende kosten, zoals de werkgeverstoeslagen (arbeidsongeschiktheid, ziektekosten, AOW, WW, vakantiegeld, etc.) op de bruto salariëring van de vaste kracht.
Dit alles (zowel werkgevers- als werknemersdeel) is reeds opgenomen in het uurtarief!

Maar wat te denken van ‘kantoorkosten’ en ‘vervoerkosten’?
Een zelfstandige professional beschikt tevens over eigen vervoer, eigen telefoon en overige hardware. Desgewenst voorziet de freelancer ook nog in eigen kantoorruimte! Dit alles zit (tenzij anders afgesproken) al in het uurtarief. Denk daarbij aan:
- Telefoon + abonnement
- Laptop + internetabonnement
- Werkplek (huur ruimte + IT beheer/onderhoud)
- Kantoorartikelen
- OV- of kilometervergoeding.

Ook geen onverwachte variabele kosten dus!

Een zelfstandige professional beschikt over de juiste kennis/scholing en ervaring in het hogere segment (met als bonus een bijkomend netwerk) en daardoor over een niveau dat verwacht mag worden van een zelfstandige professional. Dat maakt een zelfstandige professional (freealancer) sneller inzetbaar dan bijvoorbeeld een uitzendkracht. Daarnaast heeft een freelancer  geen groot kantoorpand en brengt hij/zij geen overheadkosten- en daardoor dús wel minder kosten met zich mee dan een gedetacheerde kracht!

In het geval van evenementen kan de inzet van een freelancer/organisator worden vastgelegd onder een zogenaamde ‘fixed price’. Hierbij wordt op voorhand een vaste prijs exclusief BTW bepaald die als vergoeding geldt voor het organiseren en ondersteunen van een evenement of bruiloft tegen vastgestelde voorwaarden.

Snel en flexibel iemand op niveau kunnen inzetten, die geen extra (onverwachte) kosten met zich meebrengt en waar een uurtarief  ‘all-in’(exclusief BTW) is – zónder dat u vast zit aan een vast contract en eventuele ontslagvergoeding in ‘mindere tijden’ of wanneer de inzet-behoefte gewoonweg stopt…

… Mooier kan toch niet?